3 Δεκέμβριος 2012, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2014, 14:11

Κολοκυθόπιτα με ποντιακά τυριά

  • Κολοκυθόπιτα με ποντιακά τυριά

Μια πρόταση για το μεσημεριανό τραπέζι είναι η πανεύκολη κολοκυθόπιτα με ποντιακά τυριά ή επιλογή άλλων κίτρινων τυριών, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ½ κιλό κολοκυθάκια
  • 300 γρ. παρχαροτύρι, πασκιτάν, γάις (τριμμένα)
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ζύμη για πίτες ή 1 πακέτο φύλλο κουρού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για μία ώρα.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα απαλλάξουμε από τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα χειροποίητο φύλλο ή κουρού, ρίχνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
  5. Χαράζουμε την επιφάνεια και αλείφουμε με λάδι.
  6. Ψήνουμε στους 180-200°C μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ