3 Δεκέμβριος 2012, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:32

Καιρός: Βροχές καταιγίδες και χιόνια

  • Καιρός: Βροχές καταιγίδες και χιόνια

Σήμερα Δευτέρα 03/12

Αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1.300 μέτρα) και το βράδυ σε περιοχές της βόρεια χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 800 μέτρα).

Τρίτη 04/12

Στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 6-8 και στα πελάγη πιθανόν 9 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία σε πτώση

Τετάρτη 05/12

Λιγές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην ανατολική Στερεά την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά κανόνα ασθενή και μικρής διάρκειας.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τις πρωινές όμως ώρες παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή