2 Δεκέμβριος 2012, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:32

Επιστρέφουν σήμερα μνημεία στην Αρχαία Ολυμπία

  • Επιστρέφουν σήμερα μνημεία στην Αρχαία Ολυμπία

Επανατοποθετούνται σήμερα στις 11.00 το πρωί στις προθήκες τους στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παράλληλα θα γίνει επανέναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής έκθεσης η οποία παρουσιάζει τη φυσιογνωμία, τις ιδέες, αλλά και τα ιστορικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά που τεκμηριώνουν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του χώρου της Ολυμπίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Επιστροφή των μνημείων που είχαν κλαπεί στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία:

«Η Ζ΄ ΕΠΚΑ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ σήμερα Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11.00 στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, θα αποδώσει στο κοινό συμπληρωμένη την έκθεση με τα κινητά μνημεία που είχαν κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ Αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και της Γ.Γ. Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Παράλληλα θα γίνει επανέναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής έκθεσης με πολυμεσικές εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας η οποία παρουσιάζει τη φυσιογνωμία, τις ιδέες, αλλά και τα ιστορικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά που τεκμηριώνουν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του χώρου της Ολυμπίας».

Πηγή: madata.gr