1 Δεκέμβριος 2012, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:33

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό

  • Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό

Ο Δεκέμβρης μας υποδέχεται με χειμωνιάτικο σκηνικό. Οι ουρανοί άνοιξαν και πέφτει καταρακτώδης βροχή και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Για σήμερα Σάββατο 01/12

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται που πιθανό στη δυτική Ελλάδα, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στα ορεινά της Ηπείρου θα πέσουν χιόνια.

Κυριακή 02/12

Στα δυτικά, και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο. την ανατολική Στερεά και την νότια Εύβοια να είναι πρόσκαρα ισχυρές. Τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας από 1600 μέτρα και πάνω και βαθμιαία της κεντρικής από 1800 μέτρα.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Δευτέρα 03/12

Στα δυτικά θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Απο το απόγευμα όμως και από τα δυτικά επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από 1300 μέτρα και πάνω και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο από 800 μέτρα.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7  μποφόρ και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5-7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή