30 Νοέμβριος 2012, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:33

Ένας στους δύο Έλληνες χωρίς σταθερό τηλέφωνο

  • Ένας στους δύο Έλληνες χωρίς σταθερό τηλέφωνο

Oι Έλληνες στις γενικότερες περικοπές που προχωρούν για να μειώσουν τα έξοδα τους εγκαταλείπουν και το σταθερό τηλέφωνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Οι αποσυνδέσεις αγγίζουν πλέον σε ποσοστό τη μία στις δύο γραμμές, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά και σε νοικοκυριά που προσπαθούν να μειώσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους δαπάνες κόβοντας ακόμα και το σταθερό τηλέφωνο. Υπολογίζεται ότι το σύνολο των σταθερών γραμμών σήμερα φτάνει περίπου τα 4,9 εκατομμύρια.

Την τάση αυτή είχε καταδείξει και το τελευταίο ειδικό Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Internet στα ελληνικά νοικοκυριά.

Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των Η/Υ στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%.

Ως προς τις τηλεφωνικές συνδέσεις, το Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι οι Ελληνες διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Ετσι τηλεφωνική σύνδεση έχει πλέον το 72% των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση σταθερού τηλεφώνου μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση (82%), ενώ τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση κινητού υποχώρησαν κατά 4 π.μ. (89%). Πλήγμα από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να δέχεται, όμως, και η κινητή τηλεφωνία.

Πηγή: defencenet.gr