30 Νοέμβριος 2012, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:33

Γερμανία: Ψηφίστηκε η βοήθεια για την Ελλάδα

  • Γερμανία: Ψηφίστηκε η βοήθεια για την Ελλάδα

Με μεγάλη πλειοψηφία "πέρασε" από τη γερμανική Βουλή η βοήθεια προς την Ελλάδα. Πόσοι καταψήφισαν και για ποιους λόγους

Εγκρίθηκαν από το Γερμανικό κοινοβούλιο, οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. Υπέρ ψήφισαν 473 βουλευτές, κατά 100, ενώ 11 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία

Είχε προηγηθεί συζήτηση σε πολύ υψηλούς τόνους με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, θα οδηγούσε σε διάλυση της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, το κόμμα της Αριστεράς Linke, πρόκειται να προσφύγει κατά του προγράμματος.

Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή ακολουθεί την απόφαση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αρκετοί από τους βουλευτές του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, είχαν εκφραστεί αρνητικά και καταψήφισαν το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι βουλευτές αυτοί, ουσιαστικά υπογραμμίζουν το σκεπτικισμό που υπάρχει στη Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να γίνει βιώσιμο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: news247.gr