30 Νοέμβριος 2012, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 12:37

Κόκκινες πιπεριές τουρσί

  • Κόκκινες πιπεριές τουρσί

Οι πρώτοι μήνες του φθινοπώρου είναι η εποχή να χρησιμοποιήσουμε την άφθονη παραγωγή λαχανικών για να ετοιμάσουμε προμήθειες για το χειμώνα. Έτσι λοιπόν και οι νοικοκυρές του Πόντου έφτιαχναν σχεδόν όλα τα λαχανικά τους τουρσί για να μπορούν να τα καταναλώσουν το χειμώνα.

ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μικρό λάχανο
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ξίδι
  • 1 χούφτα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
  2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και γεμίζουμε μ’ αυτά τις πιπεριές.
  3. Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε γυάλινο δοχείο και αφού διαλύσουμε στο ξίδι το αλάτι, τις σκεπάζουμε φροντίζοντας να καλύπτονται όλες με την άλμη. Χρειάζονται 15 ημέρες περίπου για να γίνουν τουρσί.
  4. Μετά το άνοιγμα καλό θα είναι να βάλουμε τις πιπεριές στο ψυγείο.

 Το βάζο να είναι αποστειρωμένο και ζεστό την ώρα της χρήσης.