30 Νοέμβριος 2012, 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:33

Γερμανία: Ψηφοφορία για την Ελλάδα

  • Γερμανία: Ψηφοφορία για την Ελλάδα

Ισχυρό μήνυμα στήριξης υπέρ της συμφωνίας που επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup και η οποία αποσκοπεί στη μείωση του χρέους της Ελλάδας αναμένεται να δώσει σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η συζήτηση στη γερμανική Κάτω Βουλή, Bundestag, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 11:30, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή ακολουθεί την απόφαση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Αγκελα Μέρκελ, της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και των Πρασίνων, αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας παρά τις έντονες επικρίσεις από μερίδα βουλευτών.

Αρκετοί από τους βουλευτές του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, έχουν εκφραστεί αρνητικά και θα καταψηφίσουν το πακέτο βοήθειας, ενώ άλλοι αναμένεται να απέχουν της ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν ουσιαστικά υπογραμμίζουν το σκεπτικισμό που υπάρχει στη Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να γίνει βιώσιμο, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: newsbomb.gr