30 Νοέμβριος 2012, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:33

Μεγάλη επιτυχία η ποντιακή παράσταση στην Κοζάνη

  • Μεγάλη επιτυχία η ποντιακή παράσταση στην Κοζάνη

«Ο Λαζάραγας», μια θεατρική παράσταση στο ποντιακό ιδίωμα, ανέβηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, παρουσία κόσμου της περιοχής που είχε την ευκαιρία να δει την παράσταση που ετοίμασε η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης και συγκεκριμένα το Θεατρικό Τμήμα του Συλλόγου.

«Ο Λαζάραγας»  είναι μια θεατρική παράσταση του Γ.Φωτειάδη σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον πολιτιστικό σύλλογο, σε πολλές παραγωγές της.

Όπως τόνισε ο σκηνοθέτης, Γιώτης Βασιλειάδης, μιλώντας στον «Π.Λ.», επεσήμανε πως: «Πρόκειται για τη ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος καταδυναστεύει μια περιοχή, στα παράλια της Ρωσία. Είναι ένα έργο σημερινό, ένα έργο το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε σαν κωμωδία, ούτε σαν δράμα. Είναι ένα καθημερινό έργο το οποίο έχει και δράμα και κωμωδία, έχει απ’ όλα».

Στο θίασο συμμετέχουν 12 άτομα, και η παράσταση ανεβαίνει σε μια παραγωγή της Ευξείνου Λέσχη. Οι παραστάσεις ανεβαίνουν εδώ και ένα χρόνο, ενώ μάλιστα το έργο έχει ανέβει τόσο στην πόλη της Κοζάνης όσο και σε κάποια χωριά της περιοχής του Δήμου Κοζάνης.

Μετά το τέλος των παραστάσεων στην περιοχή, το έργο συνεχίζει σε μια μεγαλύτερη περιοδεία σε Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Πρέβεζα και σε άλλες πόλεις!

Πηγή: prlogos.gr

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δείτε τα στοιχεία της Λέσχης