29 Νοέμβριος 2012, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Η Εθνική λυρική σκηνή στο BBC NEWS

  • Η Εθνική λυρική σκηνή στο BBC NEWS

Δείτε το βίντεο με ρεπορτάζ του BBC, που αφορούσε την συνεδρίαση θρίλερ του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης και τις επόμενες κινήσεις της χώρας μας, προβλήθηκε ως θετική είδηση η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη, από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα και μουσική διεύθυνση Γιάρι Χαιμαιλαίινεν. Το ρεπορτάζ μεταδόθηκε στις 27 Νοεμβρίου, φιλοξενώντας ανάμεσα στις δηλώσεις Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Στουρνάρα, αποσπάσματα από την πρεμιέρα του Καρυοθραύστη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λυρική, που παρολίγο να κλείσει το 2009, έχει προσελκύσει ξανά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης: όταν το φθινόπωρο του 2011 ξεκίνησε τη μεγάλη εξόρμησή της στην πόλη με το Λυρικό Λεωφορείο, την Όπερα της Βαλίτσας και άλλες δράσεις, διεθνή μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το γεγονός με μεγάλο ενδιαφέρον στέλνοντας θετικά μηνύματα για την Ελλάδα.

Oι δράσεις αυτές, όπως αποτυπώνονται και μεταδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν διαψεύδουν μόνο με τον καλύτερο τρόπο τη στρεβλή εντύπωση πως τα πάντα έχουν παραλύσει στην Ελλάδα, αλλά ενισχύουν και την εικόνα της χώρας για την προσέλκυση τουριστών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επισκέπτες της Αθήνας φροντίζουν να εξασφαλίσουν πως θα δουν μια παράσταση στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Πηγή: iefimerida.gr