29 Νοέμβριος 2012, 07:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Έντονα καιρικά φαινόμενα

  • Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες

Σήμερα Πέμπτη 29/11

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, αρχικά στο Ιόνιο, δυτική Στερεά και την Ήπειρο και βαθμιαία στα νοτιότερα. Από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι όμως βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και απο το βράδυ στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την νότια Εύβοια πιθανόν να είναι έντονα.

Άνεμοι νότιοι 6-8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μπορφόρ. Το απόγευμα στα  δυτικά θα στραφούν σε νοτικοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα δυτικά.

Παρασκεύη 30/11

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως πρόσκαιρα το πρωί στην Αττική, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική χώρα οι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το απόγευμα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι στα δυικά νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 5-7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή