28 Νοέμβριος 2012, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Συγκέντρωση ΑμεΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

  • Συγκέντρωση ΑμεΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης, πραγματοποίησαν ανάπηροι, τυφλοί, ασθενείς με κυστική ίνωση και άτομα με άλλα προβλήματα υγείας, ζητώντας να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Αιτήματά τους -μεταξύ άλλων- είναι να μην απολυθεί κανείς και να μην περικοπούν επιδόματα, συντάξεις και δώρα.

Με ψήφισμά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) διεκδικεί, μεταξύ άλλων:

Επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου.

Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας, χωρίς όριο ηλικίας.

Εξαίρεση εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω και μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου.

Πλήρης προστασία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα και πρόσθετη λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα επώδυνη οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Καμία απόλυση εργαζόμενου ΑμεΑ γονέα, συζύγου κηδεμόνα ατόμου με βαριά αναπηρία μέσω της προστασίας όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω από το καθεστώς διαθεσιμότητας, εφεδρείας του μεσοπρόθεσμου.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με εκπρόσωπο του υπουργείου δήλωσε πως υπήρξε δέσμευση απότο ΥΠΟΙΚ για έναρξη διαλόγου για τα αιτήματα που έθεσε η Συνομοσπονδία.

Πηγή: tanea.gr