28 Νοέμβριος 2012, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  • Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η εθνική μετεωρογική υπηρεσία.

Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με κύριο χαρακτηριστικό τους ενισχυμένους νότιους ανέμους, βροχές και καταιγίδες

Συγκεκριμένα

Για σήμερα Τετάρτη

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες σποραδικές βροχές από το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι από νότιοι 4-6 μποφόρ και γρήγορα στο Ιόνιο κι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία σε άνοδο

Πέμπτη 29/11

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, αρχικά στο Ιόνιο, δυτική Στερεά και την Ήπειρο και βαθμιαία στα νοτιότερα. Από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι όμως βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και απο το βράδυ στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την νότια Εύβοια πιθανόν να είναι έντονα.

Άνεμοι νότιοι 6-8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μπορφόρ. Το απόγευμα στα  δυτικά θα στραφούν σε νοτικοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα δυτικά.

Κατά διστήματα όμως έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή