28 Νοέμβριος 2012, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Συγκλονιστικό γράμμα μαθητών προς τη ΔΕΗ

  • Συγκλονιστικό γράμμα μαθητών προς τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι τους και με λόγια απλά και συγκλονιστικά... οι μαθητές από το δημοτικό σχολείο του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης εξηγούν πως το βίωσαν.

''Δε μας ενημέρωσαν και ήρθαν πρωί-πρωί με την αστυνομία για να κόψουν το ρεύμα. Πετάξαμε όλα τα φαγητά από το ψυγείο. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκαναν. Δεν ήταν σωστό που έμπαιναν στο σπίτι μας με μαγκιά και βία. Ήταν και είναι άδικο'' γράφει χαρακτηριστικά ο μαθητής.

Ενώ συνεχίζει: ''Το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και το νερό είναι αγαθά και αν τα στερήσουν από τους ανθρώπους θα κινδυνεύσει η ζωή τους. Στις 20 Νοεμβρίου ήταν η Μέρα του Παιδιού και όλοι μιλούσαν για τα δικαιώματά μας".

''Σε εμάς έκοψαν το ρεύμα και δεν έχουμε φροντίδα. Τα δικαιώματα καταστράφηκαν. Αυτό είναι υποκρισία και κοροϊδία''. Με αυτά τα λόγια κλείνει το γράμμα που στάλθηκε στον Συνήγορο του Παιδιού.

Μαζί και μία επιστολή του δασκάλου τους  Αγγέλου Χατζηνικολάου, η οποία αναφέρει μάλιστα ότι ανάμεσα στις οικογένειες που τους κόπηκε το ρεύμα είναι και πολύτεκνες οικογένειες μαθητών της τάξης με 5, 6 και 7 παιδιά.

''Το ομαδικό και πρωτόλειο κείμενο των παιδιών της τάξης, που συνοδεύει την επιστολή, περιγράφει με ενάργεια τη μεθοδικότητα της παρέμβασης της ΔΕΗ'' αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χατζηνικολάου

''Θεωρώ αυτονόητη την παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού προς τις υπηρεσίες της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού στα σπιτιών των παιδιών του Δενδροποτάμου'', συμπληρώνει.

Πηγή: thestival.gr

Gallery