28 Νοέμβριος 2012, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Ποντιακό γλέντι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία

  • Ποντιακό γλέντι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία

Με εξαιρετική επιτυχία , πέραν κάθε προσδοκίας, για 13η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ», διοργάνωσαν Ποντιακή Βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα , λύρα και τραγούδι. Η «βραδιά» πραγματοποιήθηκε στο Οικογενειακό Κέντρο «Μύλος» στην Οινούσα Σερρών, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012.

Προσφέρθηκαν Ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανουμένον σουρβάν, Συρόν, Κοχλίδια, Αβριστέν, Πισία, Τσιριχτά,Περέκ, Ωτία, Πυρεσκία, Ποντιακές Πίτες , Αριάνι και γλυκά), που μαγείρεψαν και προσέφεραν οι κυρίες του Συλλόγου μας στους «μειζετέρους» τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στο τραγούδι ήταν ο Ξενίδης Κώστας ,ο Γαργαϊτίδης Μάκης  και ο  Χριστοφορίδης Γιάννης στην λύρα και το τραγούδι και οι Ζαραφίδης Χρήστος  και Κάτης Στάθης στο νταούλι. Κατά την διάρκεια της βραδιάς το μικρό αλλά και το   μεγάλο (τρίτης ηλικίας) χορευτικό του Συλλόγου, μας έδωσε ένα δείγμα από την δουλειά και το μεράκι του .

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τις Κυρίες του Συλλόγου που με πολύ μεράκι μαγείρεψαν και προσέφεραν τα νοστιμότατα ποντιακά εδέσματα ,τον ιδιοκτήτη του Οικογενειακού Κέντρου «Μύλος» για την παραχώρηση της αίθουσας και τους φίλους και μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην βραδιά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Gallery