28 Νοέμβριος 2012, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Κατά λάθος ελεύθερος ο δολοφόνος του Ρέντη

  • Κατά λάθος ελεύθερος ο δολοφόνος του Ρέντη

Αποφυλακίστηκε, κατά λάθος (!!!) όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ένας εκ των δολοφόνων των δύο νεαρών αστυνομικών που έπεσαν νεκροί τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

'Εχει σημάνει συναγερμός για τη σύλληψή του, καθώς είναι υπόδικος ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση που είχε βυθίσει στο πένθος την ΕΛ.ΑΣ και όλη την Ελλάδα.

Από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 οι άνθρωποι αυτοί ήταν προφυλακισμένοι και δεν είχαν δικαστεί για τις δολοφονίες των δύο ειδικών φρουρών, ηλικίας 22 και 23 ετών. Στις 2 Οκτωβρίου γίνεται η δίκη για τη ληστεία που σημειώθηκε λίγο πριν από το μακελειό σε περίπτερο στο Μενίδι. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες αθωώνεται για την υπόθεση της ληστείας και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη συνέχεια ακολουθεί τηλεφώνημα της Εισαγγελίας Αθηνών στις φυλακές Κορυδαλλού και δίνεται εντολή αποφυλάκισης του κατηγορούμενου. Έτσι, περνάει την πύλη της εξόδου σαν... κύριος ένας από τους αδίσταχτους κακοποιούς που κατηγορείται για ανθρωποκτονία...

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία αναφέρεται ότι ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Σε σχέση με όσα αναφέρονται για την αποφυλάκιση κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι ήδη διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, τέθηκαν από το Υπουργείο σε διαθεσιμότητα του Υπουργείου η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέχρι το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: newsbomb.gr