28 Νοέμβριος 2012, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:34

Μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη φάρμακο για την κρίση

  • Μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη φάρμακο για την κρίση

Οι Έλληνες παρ' όλο που ίσως φορές δε μας φαίνεται σύμφωνα με έρευνες και σταστιστικά είμαστε βιβλιοφάγοι. Αγαπάμε τα βιβλία και τα προτιμούμε περισσότερο από άλλες εκφάνσεις του πολιτισμού.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ξεκινάει μια πρωτοβουλία πολυ απαραίτητη σε καιρούς κρίσης, αλλά επίσης και πολύ οικολογική.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Στέγης θα είναι από εδώ και πέρα 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα ανοιχτή για το κοινό, στο ισόγειο του κτιρίου της Στέγης στην Συγγρού.

Η βιβλιοθήκη είναι μια ιδέα και  πρωτοβουλία των αρχιτεκτόνων Ειρήνης- Αιμιλίας Ιωαννίδου και Ελευθέριου Αμπατζή, που εφαρμόστηκε με μεγάλη ανταπόκριση στο Δήμο Κηφισιάς. Στόχος είναι να καθιερωθεί η Βιβλιοθήκη της Στέγης ως θεσμός και παράλληλα, τα βιβλία μας να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν, εντελώς δωρεάν. Κάποιος μπορεί να φέρει ένα βιβλίο χωρίς την υποχρέωση να πάρει κάποιο άλλο και το αντίστροφο. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η επιστροφή των βιβλίων. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει αφήνοντας τα βιβλία του είναι να κολλήσει στη ράχη τους τα ειδικά αυτοκόλλητα “swap-it/ αντάλλαξέ το” που θα βρει στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεση όλων να μοιραστούν τα παλιά τους βιβλία και να ανακαλύψουν νέα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr, www.vivliothiki.org.

Πηγή: protothema.gr