27 Νοέμβριος 2012, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2017, 08:33

Κανελλόπιτα

  • Κανελλόπιτα

Ένα παραδοσιακό μικρασιατικό γλυκό με κανέλλα, πολύ εύκολο μα προπάντων πεντανόστιμο. Οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές το έφτιαχναν και σε περιόδους νηστείας (χωρίς αυγά).

ΥΛΙΚΑ
  • 4 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. λάδι
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 4 αυγά (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • λάδι για το άλειμμα του ταψιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, την κανέλλα και το κονιάκ.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνουμε εναλλάξ στο μίγμα των κρόκων λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μίγμα.
  5. Αλείφουμε ενα ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και στρώνουμε το μίγμα.
  6. Ψήνουμε την κανελλόπιτα σε προθεμασμένο φούρνο στους 180° για 50΄, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με λίγη κανέλλα.

Πηγή: sintagespareas.gr