26 Νοέμβριος 2012, 02:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:35

Καβάλα: Αντιδράσεις για την παρουσίαση βιβλίου

  • Καβάλα: Αντιδράσεις για την παρουσίαση βιβλίου

Σήμερα το απόγευμα παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Τάτση «Έστω μόνο για μένα»,στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αντιδράσεις από την Σύμπραξη Πολιτών για την παρουσίαση.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο ομότιμος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Στάθης Κεκρίδης.

Αντίθετη στην εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει και ο Δήμαρχος, δηλώνει με ανακοίνωση της η Συμπαράταξη Πολιτών.

Συμπαράταξη Πολιτών
Με αφορμή την εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κ. Τάτση «Έστω και μόνο για μένα» η Συμπαράταξη Πολιτών έχει να δηλώσει τα εξής:
Κατά πρώτον.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο έντυπο του προγράμματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων «Ελεύθερης και Ελληνικής Καβάλας». Ερωτάται ο κ. δήμαρχος: Από ποιον προστέθηκε στο πρόγραμμα μια εκδήλωση που δεν αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα και μάλιστα προσθήκη που έγινε ερήμην της αρμόδιας επιτροπής;

Ποια η σκοπιμότητα αυτής της προσθήκης; Τι έρχεται να προσθέσει η παρουσίαση του συγκεκριμένου αυτοβιογραφικού εντύπου στον εορτασμό των 100 χρόνων της «Ελεύθερης» Καβάλας; Η Συμπαράταξη Πολιτών εκτιμά ότι η πρωτοβουλία αυτή του κ. Σιμιτσή, για όσους έχουν ιστορική μνήμη, αποτελεί προκλητική παραχάραξη του όρου «Ελεύθερης», συνοδευτικού του λογοτύπου του προγράμματος.
Κατά δεύτερον.

Στο χαιρετισμό του δημάρχου για το έντυπο των 100 χρόνων ο κ. Σιμιτσής αναφέρει: «Στη διάρκεια αυτών των ετών υπήρξαν άνθρωποι που την τίμησαν, την ανέδειξαν με κάθε τρόπο, την αγάπησαν, την πόνεσαν, πρόσφεραν ανιδιοτελώς στην τοπική κοινωνία και αγωνίστηκαν με κάθε μέσο και τρόπο για να τη στηρίξουν». Με βάση τις εξαγγελίες του αυτές και με αφορμή την ένταξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά διαψευσθήκαμε οικτρά. Η αδυναμία από πλευράς του κ. Σιμιτσή να αξιολογήσει τα πραγματικά μεγέθη των ανθρώπων σε συνδυασμό με την ευτελή πολιτική σκοπιμότητα (παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ είμαστε όλοι μας) δίκην προσωπικού αντιδώρου στον πολιτικό πάτρωνα και χορηγό του οδήγησαν την επιλογή του κ. δημάρχου στην αλήστου μνήμης φράση «Ανθ’ ημών Γουλιμής…»

Εύγε κ. δήμαρχε,
Ένα ακόμη ατόπημα, μια ακόμη ύβρις εκ μέρους σας σε βάρος μιας πόλης που έλαχε να τη διαφεντεύετε στα 100χρονα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» διαδρομής της.

Απάντηση του δημάρχου Κ.Σιμιτσή
Το επίσημο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των εκατό χρόνων απελευθέρωσης της Καβάλας ανακοινώθηκε επίσημα στα τέλη Αυγούστου από το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και το γενικό γραμματέα Νίκο Καραπιπερίδη. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πέραν αυτών δεν προστέθηκε καμία άλλη.

Η σημερινή εκδήλωση του Δήμου Καβάλας για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κώστα Τάτση σαφώς και δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα των προαναφερόμενων εκδηλώσεων.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το λογότυπο των εκατό χρόνων μπαίνει σε όλα τα επίσημα έγγραφα, επιστολές, προσκλήσεις και δελτία τύπου του Δήμου Καβάλας και των νομικών προσώπων.

Επιπλέον, οι προσκλήσεις των εκδηλώσεων που τυπώθηκαν και αφορούν αυτές που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχουν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Πηγή: kavalanet.gr