26 Νοέμβριος 2012, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:35

9 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Τούμπα

  • 9 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Τούμπα

Ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί και προκλήθηκαν φθορές σε τρία οχήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Χθες (25-11-2012), στην περιοχή της Τούμπας, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής συνάντησης, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την 19:30 ώρα στα πλαίσιο του πρωταθλήματος «Superleague», ομάδα 600 περίπου ατόμων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν δημιουργήσει «φραγμό» περιμετρικά του γηπέδου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη άφιξη των αθλητικών αποστολών.

Συγκεκριμένα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με ενωμένες δυνάμεις, εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα όπως, πέτρες, βεγγαλικά, ξύλα καθώς και αυτοσχέδιους  εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά εννέα (9) αστυνομικοί και να προκληθούν φθορές σε τρία (3) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απεκατέστησαν την τάξη, απωθώντας τα άτομα με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων και η ποδοσφαιρική συνάντηση διεξήχθη ομαλά".

Πηγή: thestival.gr