26 Νοέμβριος 2012, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:35

Δύο Έλληνες στους κορυφαίους Ευρωπαίους leaders

  • Δύο Έλληνες στους κορυφαίους Ευρωπαίους leaders

Κάθε χρόνο 40 νέοι leaders με διαφορετικό επαγγελματικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, από ολόκληρη την Ευρώπη, επιλέγονται προσεκτικά για να συμμετάσχουν σε μια σειρά τριήμερων συνεδριάσεων.
 
Πρόκειται για το European Young Leaders "40 under 40", ένα πρόγραμμα των EuropaNova και Friends of Europe, που ασχολείται με τα πιο σπουδαία μυαλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να προωθήσει μια νέα γενιά ηγετών με ευρωπαϊκή ταυτότητα. Μια από τις πολλές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, είναι αυτή της απουσίας ενός συλλογικού οράματος για ένα πιο αποτελεσματικό και σταθερό σύστημα διακυβέρνησης, αλλά και μια πιο αρμονική κοινωνία.


Οι νέοι ηγέτες καλούνται να μελετήσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες μπορούν να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις. Πρέσβεις ενός νέου οράματος, καλούνται να αντιμετωπίσουν την επανεμφάνιση του εθνικισμού και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για μια νέα και ανανεωμένη Ευρώπη.
 
Φέτος στις 6-8 Δεκεμβρίου, η δεύτερη ομάδα των επιλεγμένων Ευρωπαίων Νέων Ηγετών για την περίοδο 2012 - 2013, θα συναντηθεί για πρώτη φορά σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. Ανάμεσα στους φετινούς European Young Leaders είναι και δύο Έλληνες, ο Δημήτρης Τσίγκος και ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Δημήτρης Τσίγκος

Ο Δημήτρης Τσίγκος είναι απόφοιτος του Τμήματος Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος MBA Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της StartTech Ventures, καθώς επίσης και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, μια συλλογική προσπάθεια νέων Ελλήνων επιχειρηματιών που αφορά στην προώθηση καινοτόμων ιδεών. Τέλος, είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνoμοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (YES), του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού οργανισμού νεανικής επιχειρηματικότητας.

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος LL.M στις Διεθνείς Νομικές Μελέτες του University of London. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Το 2011 παρακολούθησε το πρόγραμμα "Ηγεσία για τον 21ο αιώνα" στο Χάρβαρντ, ενώ από το 2012 είναι αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: attica-press.blogspot.gr