26 Νοεμβρίου 2012, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 21:35

Η φιλότουρκη Βρετανία

  • Ένοχη για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 21 υποθέσεις η Τουρκία

Παρέμβαση στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ κάνει για άλλη μια φορά το Λονδίνο με απροκάλυπτη φιλοτουρκική διάθεση.

«Με τρελαίνει το γεγονός ότι δεν ανοίγει το ενταξιακό κεφάλαιο Ενέργειας με την Τουρκία» είναι ο τίτλος της είδησης στην εφημερίδα Zaman, με τον οποίο αποδίδει τα όσα σχετικά είπε  ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον, εκφράζοντας , όπως λέει η εφημερίδα,  την αγανάκτηση του επειδή ,όπως λέει, οι ενταξιακές διαβουλεύσεις που διεξάγονται με την Τουρκία προχωρούν  πολύ αργά και κυρίως επειδή, όπως υποστηρίζει, γίνονται καθυστερήσεις  σε ορισμένους πολιτικούς τομείς.

Ο Βρετανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα, δήλωσε τα εξής: «Παρόλο που η αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τρελαίνει το γεγονός ότι δεν ανοίγει το ενταξιακό κεφάλαιο Ενέργειας με την Τουρκία η οποία κατέχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα. Ως Βρετανοί πολιτικοί θεωρούμε εκνευριστικό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ προσπαθούν να μπλοκάρουν τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας».

Προφανώς υπάρχουν και άλλα ...συμφέροντα ( και αξίες!) πέραν αυτών των ...βρετανικών εταιριών κ.  Ντέιβιντ Λίντινγκτον!

Πηγή: onalert.gr