25 Νοέμβριος 2012, 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:35

Μετάλλια για Κοσμίδη και Πετρούνια

  • Κοσμίδης και Πετρούνιας στον τελικό

Με δύο μετάλλια ολοκληρώθηκε το Challenge Cup στην ενόργανη γυμναστική. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και ο Λευτέρης Κοσμίδης το χάλκινο στο έδαφος στην Οστράβα, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο πανηγύρισαν την 1η θέση στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη της FIG, στα όργανά τους!

Στον τελικό των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 15,850 βαθμούς, κατακτώντας την πρώτη θέση πάνω απο τον χρυσό ολυμπιονίκη Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, ο οποίος πήρε 15,825 βαθμούς.

«Είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για μένα. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κερδίσω τον συγκεκριμένο αντίπαλο, που έχει καθιερωθεί ψηλά και είναι κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στους κρίκους. Τα καταφέρνω για πρώτη φορά και αυτό μου χαρίζει σημαντική αναγνώριση στο διεθνές στερέωμα της ενόργανης. Με αυτή την εμφάνιση και τη νίκη, δείχνω ότι... είμαι εδώ και δεν πρόκειται να φύγω!», σχολίασε μετά το επίτευγμά του ο 22χρονος πρωταθλητής, ο οποίος και πέρσι είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Οστράβα, αλλά τότε είχε τερματίσει 3ος στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη.

Ο ποντιακής καταγωγής Λευτέρης Κοσμίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό των ασκήσεων εδάφους. ο 21χρονος πρωταθλητής πήρε 14,700 βαθμούς, με συντελεστή δυσκολίας (5,90). Νικητής αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Ριούζο Σετζίμα (14,850 β.), με δεύτερο Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι (14,750 β.).

«Ήρθα εδώ προκειμένου να παραλάβω την τιμητική διάκριση ως κορυφαίος της χρονιάς, χωρίς να έχω υψηλές αγωνιστικές βλέψεις, αλλά χαίρομαι που κατάφερα να κερδίσω και ένα μετάλλιο. Αν εξαιρέσουμε την απουσία μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2012 πήγε όσο καλύτερα γινόταν για μένα, αφού κέρδισα τον ευρωπαϊκό τίτλο, την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και αρκετά μετάλλια σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου. Η επιστροφή μου στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μου δίνει δύναμη και αποτελεί τεράστια ανταμοιβή για τους κόπους μου», δήλωσε ο Λευτέρης Κοσμίδης, που είχε τερματίσει 1ος στην σχετική λίστα της FIG και το 2010, ενώ πέρσι ήταν 2ος.

pamesports.gr

Πηγή: madata.gr