23 Νοέμβριος 2012, 14:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:36

Κρήτη: Συναγερμός για την Χρυσή Αυγή

  • Κρήτη: Συναγερμός για την Χρυσή Αυγή

Αστυνομικοί από όλη την Κρήτη μεταβαίνουν στα Χανιά ενόψει της καθόδου τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής κι ενώ σε εξέλιξη είναι καλέσματα για αντισυλλαλητήρια από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικοί στην Κρήτη ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, στα Χανιά. Η συγκέντρωση και η ομιλία θα γίνει στις 17.00 έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Τζανακάκη, ενώ για το λόγο αυτό μεταβαίνουν στην Κρήτη και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Αστυνομικοί από όλη την Κρήτη πρόκειται να βρεθούν στα Χανιά σχηματίζοντας, μάλιστα, ειδικές ζώνες προκειμένου να προληφθούν τυχόν επεισόδια που δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν μεταξύ των Χρυσαυγιτών και των μελών της Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας και της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που απευθύνουν κάλεσμα για αντισυγκέντρωση και αντισυλλαλητήριο, στις 16.00, σε απόσταση λίγων μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε η εμπειρία του παρελθόντος με τα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο συγκεντρώσεων της Χρυσής Αυγής στο Βόλο και το Αγρίνιο κινητοποιούν την ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη από χθες στελέχη των δύο οργανώσεων μοίραζαν στα Χανιά φέιγ βολάν, καλώντας τον κόσμο στην αντισυγκέντρωση.

Στο Ηράκλειο, συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή σε γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου, ωστόσο εκτιμάται ότι η απομακρυσμένη τοποθεσία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά προς όσους μπορεί να σκόπευαν να πραγματοποιήσουν και την Κυριακή κάποια αντισυγκέντρωση.

Πηγή: cretalive.gr