23 Νοέμβριος 2012, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:36

19 οι αεροπορικές συμφωνίες για την Τουρκία στο 2012

  • 19 οι αεροπορικές συμφωνίες για την Τουρκία στο 2012

Σύμφωνα με την τουρκική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία έγινε η 140η χώρα που υπέγραψε με την Άγκυρα συμφωνία που αφορά στην πολιτική αεροπορία. Πρόκειται για τη 19η συμφωνία για την Τουρκία, μέσα στο 2012.

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, η Τουρκία ενέκρινε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από τα αεροδρόμια της χώρας προς την πρωτεύουσα Bangui – αρχικά - και αργότερα σε περισσότερους προορισμούς της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας. Η τελευταία, με τη σειρά της, ενέκρινε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών, αρχικά, προς την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια σε επιπλέον προορισμούς που θα καθοριστούν μελλοντικά. Η συμφωνία προβλέπει πτήσεις, τόσο μεταφοράς επιβατών, όσο και μεταφοράς φορτίων.

Το Καμερούν προστέθηκε στη λίστα τον προηγούμενο μήνα, όταν ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών, Binali Yıldırım, μαζί με τον ομόλογό του από το Καμερούν, Robert Nkili, υπέγραψαν, στις 19 Οκτωβρίου, αντίστοιχη συμφωνία.

45 Αφρικανικές χώρες

Η τουρκική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι η χώρα, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στις συμφωνίες που αφορούν την πολιτική αεροπορία, με σκοπό την επέκταση του αεροπορικού της δικτύου. Μέχρι στιγμής, η Τουρκία έχει ξεκινήσει συνεργασίες με τις 45 από τις 54 χώρες της Αφρικής, στοχεύοντας στην επέκταση της δραστηριότητάς της και με τα υπόλοιπα 192 κράτη-μέλη του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Πηγή: e-afipnisi.gr