23 Νοέμβριος 2012, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:36

Παραθεριστικές κατοικίες για Ευρωπαίους συνταξιούχους

  • Παραθεριστικές κατοικίες για Ευρωπαίους συνταξιούχους

Φορολογικά κίνητρα σε Ευρωπαίους συνταξιούχους για την αγορά παραθεριστικής κατοικίας εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Η αρχική ιδέα για την παροχή βίζας διαρκείας σε όσους υπηκόους ξένων χωρών αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ έρχεται να διευρυνθεί από το υπουργείο Οικονομικών με επιπλέον κίνητρα, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν αύριο, Παρασκευή σε νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές στο φορολογικό.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τίθενται προτάσεις που αφορούν τη δραστική μείωση των φόρων μεταβίβασης κατά την αγορά ακινήτων, σύμφωνα με Τα Νέα.

Όσον αφορά τη φορολόγηση του εισοδήματος των συνταξιούχων αυτών, θα ορίζεται ρητά ότι ακόμη και αν διαμένουν στην Ελλάδα περισσότερες από 183 ημέρες (διάστημα που θεωρείται ότι τους καθιστά φορολογικά υπόχρεους στη χώρα μας), δεν θα θεωρούνται για φορολογικούς λόγους κάτοικοι Ελλάδας. Στη χώρα μας όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα εργασίας.

Το μέτρο εξετάζεται να αφορά τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, συνταξιούχους άνω των 60 ή 65 ετών, κατοίκους χωρών-μελών της ΕΕ.

Πηγή: 24wro.blogspot.gr