21 Νοέμβριος 2012, 09:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:37

Γιούνκερ: Απογοήτευση για την ασυμφωνία

  • Κομισιόν: Η μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας
    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Την απογοήτευση του για την νέα αποτυχία να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος και την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 44 δισ. ευρώ εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο κ. Γιούνκερ ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup.  Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική και σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος: «Στην Ευρώπη δεν έχω πια αυταπάτες».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε πως οι δανειστές μας δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία αφού η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία διαφώνησαν με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, προσπάθησε να αφήσει μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας ότι απομένουν «κάποια τεχνικά ζητήματα» που αφορούν τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου.

Σε ερώτηση αν κατά την εκτίμησή του θα υπάρξει συμφωνία στις 26 Νοεμβρίου, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί σήμερα και επομένως θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί και τη Δευτέρα.

Πηγή: iefimerida.gr