21 Νοέμβριος 2012, 07:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:37

24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ στον Κηφισό

  • 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ στον Κηφισό

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι υπάλληλοι του IKEA στον Κηφισό. Η απόφαση της διοίκησης που προκάλεσε την οργή τους.

Το ΙΚΕΑ Κηφισού δεν λειτουργεί παρότι είναι ανοιχτό, καθώς οι εργαζόμενοι του προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Στην είσοδο του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ, στη Λεωφόρο Κηφισού, συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, έως τη λήξη της λειτουργίας,  που κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, οι υπάλληλοι αποφάσισαν εξοργισμένοι να κατέβουν σε απεργία, μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 11% στους μισθούς τους καθώς και στην κατάργηση των επιδομάτων γάμου και ταμείων. Καλούνται να υπογράψουν νέες, ατομικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί για περικοπές ύψους 8% και πληροφόρησαν τη διοίκηση ότι θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.

Αμέσως μετά έμαθαν από τη διοίκηση ότι τελικά, οι περικοπές θα φτάσουν το 11%. Στο κατάστημα βρέθηκε και η Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας που ενημέρωσαν τους εργαζομένους για τις νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης οι εργαζόμενοι, έλαβαν απόφαση για νέα 24ωρη απεργία στο πολυκατάστημα και τη διεξαγωγή συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι η "Ikea International" το 2011 άνοιξε επτά νέα καταστήματα, αγγίζοντας τα 287 συνολικά και παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,97 δισ. ευρώ από 2,69 δισ. ευρώ το 2010.

Πηγή: news247.gr