20 Νοέμβριος 2012, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:37

Υποχώρηση της τρόικας για τις νέες απολύσεις

  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα

Συγγνώμη... λάθος λέει η τρόικα και υποχωρεί για τις νέες απολύσεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν και οι δανειστές απέσυραν το e-mail τους.

Και ξαφνικά, η τρόικα θυμήθηκε, την παραμονή ενός ακόμη κρίσιμου Eurogroup, να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις απολύσεις ακόμη 22.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2013!

Και όσο ξαφνικά εμφανίστηκε το περίφημο e-mail με το αίτημα της τρόικας, έτσι ξαφνικά αποσύρθηκε κιόλας! Όλα έγιναν σε χρόνο dt. Το e-mail έφτασε στα χέρια της κυβέρνησης, συζητήθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, αποφασίστηκε ότι απορρίπτεται και στη συνέχεια η τρόικα, το πήρε πίσω!

Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες: πως το αίτημα για νέες απολύσεις, αποσύρθηκε. Στις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη συζητήθηκε και η νέα απαίτηση της τρόικας, να γίνουν οι 25.000 διαθεσιμότητες, 22.000 απολύσεις μέσα στο 2013.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήταν κάθετοι, πως το αίτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει δεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για νέες απολύσεις προήλθε από την πλευρά του ΔΝΤ.

Πηγή: newsit.gr