19 Νοέμβριος 2012, 13:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:37

Γάζα: 93 νεκροί σε μία εβδομάδα

  • Γάζα: 93 νεκροί σε μία εβδομάδα

Οι 13 άνθρωποι που έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 93 κατά την έκτη μέρα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους.

Τα τελευταία θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών που σκοτώθηκαν ενώ κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα ανατολικά του Χαν Γιούνες, ενώ ένα παιδί που βρισκόταν μαζί τους τραυματίσθηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας.

Στην πόλη της Γάζας, επλήγη επίσης ένα όχημα στο νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας 23 ετών. Προηγουμένως τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 5 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 23 ετών, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Ζέιτουν.

Τρεις Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν επίσης όταν επλήγη το αυτοκίνητό τους στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Ένας 50χρονος αγρότης βρέθηκε νεκρός στην Μπέιτ Λαχίγια και δύο άλλοι αγρότες σκοτώθηκαν από πλήγμα στην Καράρα, ανατολικά του Χαν Γιούνες.

Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν τον απολογισμό της βίας σε 93 νεκρούς -90 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί- από την Τετάρτη που άρχισε η ισραηλινή επίθεση εναντίον των ένοπλων ομάδων που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες ήταν η φονικότερη μέρα με 31 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, παρά τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για να εγκαθιδρυθεί μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: newsbeast.gr