17 Νοέμβριος 2012, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:38

Νταβούτογλου: Η Ελλάδα δεν σέβεται τους μουσουλμάνους

  • Νταβούτογλου: Η Ελλάδα δεν σέβεται τους μουσουλμάνους

Σε ομιλία του Νταβούτογλου στον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης είπε ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω.

Δεν μπορούμε να μη θυμίζουμε το πως αποκάλεσαν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, τόσο ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου, όσο και ο διαπρεπής στρατηγικός αναλυτής Έντουαρντ Λούτβακ. Όλο για «μηδενικά προβλήματα» μιλάει και έχει ανακατώσει τους πάντες…

Το καινούργιο του κατόρθωμα είναι ότι σε διάρκεια ομιλίας του στον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης, πληροφόρησε τους παριστάμενους ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω.

«Ρητορικές εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία» αποκάλεσε τις δηλώσεις του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία «δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης». Για να συνεχίσει, «οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω, ευτυχώς, δεν συμμερίζονται το ‘όψιμο ενδιαφέρον’ του Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους».

Το πιο ωραίο τμήμα της ανακοίνωσης όμως είναι στο τέλος, όπου επισημαίνεται το ότι «αν η Τουρκία έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τις εκεί μειονότητες οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας»!

Πηγή: defence-point.gr