16 Νοέμβριος 2012, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:38

Πέταξαν καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας

  • Πέταξαν καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας

Ολιγομελής ομάδα νεαρών, συγκεντρώθηκε μπροστά στο χώρο του Πολυτεχνείου και πέταξε καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Η παρουσία μεμονωμένων ομάδων νεαρών που ήδη απο χθες επιτέθηκαν με λοστούς και κουκούλες σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων, αμαύρωσε και σήμερα τις εκδηλώσεις μνήμης για την 39η επέτειο απο τη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Παιδείας είναι ο πρώτος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας που τόλμησε να πάει στο Πολυτεχνείο, τα τελευταία χρόνια και ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής στο προαύλιο του βρίσκονταν εκατοντάδες  άτομα.

Η παρουσία πολιτικών προσώπων στο χώρο του Ιδρύματος τις ημέρες της επετείου και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, όταν το Πολυτεχνείο είναι γεμάτο, είναι κάτι που αποτελεί τα τελευταία χρόνια «είδηση».

Το περιστατικό συνέβη στις  12.30 το μεσημέρι και ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου επισκεπτόταν το Ίδρυμα την ίδια ώρα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, για να παραστεί σε συναυλία -αφιέρωμα στο έργο του με τραγούδια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ΄73. 

Ο υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι και σε δηλώσεις του επισήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Κατά την έξοδο του όμως από την κεντρική πύλη μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να τον αποδοκιμάσει με συνθήματα, ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν εναντίον του κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.

«Πήγα σήμερα στο Πολυτεχνείο για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου στο «Βήμα». «Μπήκα απο την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι, έκανα δηλώσεις και με αντιπροσωπεία του λυκείου της Μεταμόρφωσης επισκέφθηκα τον πρύτανη του Ιδρύματος. Εξήλθα απο την κύρια είσοδο του Πολυτεχνείου γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας σε μια τέτοια γιορτή» συνέχισε.

«Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Πηγή: tovima.gr