16 Νοέμβριος 2012, 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:38

Φούχτελ: Τον φυγάδευσαν σε ταβέρνα για... μεζεδάκια

  • Φούχτελ: Τον φυγάδευσαν σε ταβέρνα για... μεζεδάκια

«Μην φοβάσαι Πρόεδρε, τον έχω τώρα μέσα στο αυτοκίνητό μου είναι ασφαλής και τον πηγαίνω σε μια ταβέρνα στο Πανόραμα να τον κεράσω μπίρες και μεζέδες», είπε στον Πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης, για τον Γιοακίμ Φούχτελ.

Ο υπουργός εσωτερικών δέχθηκε αγωνιώδες τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την έναρξη του Ελληνο-Γερμανικό Συνεδρίου, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Στυλιανίδης είχε οργανώσει με στρατιωτική ακρίβεια, το σχέδιο διαφυγής του κ. Φούχτελ.

Εκείνο που δεν είχε προβλέψει ο κ. Στυλιανίδης ήταν ο Γερμανός πρόξενος, που πήγε μόνος του στη ΔΕΘ.

Όταν βρέθηκε στο υπουργικό αυτοκίνητο ο κ. Φούχτελ είχε πλέον ηρεμήσει: «Πόση ώρα θέλουμε να φτάσουμε στην ταβέρνα;» ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Στυλιανίδης του είπε περίπου μισή ώρα. Και τι έκανε, νομίζετε, ο Γερμανός; Ζήτησε να μιλήσει με το κινητό του με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, και τον υφυπουργό Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλο (τον θεωρεί ομόλογό του) για κάποιες εκκρεμότητες: «Τάκα - τάκα Φούχτελ» του είπε χαμογελώντας ο κ. Στυλιανίδης: «Στο τάκα - τάκα έλυσες δύο θέματα», του εξήγησε και ο Γερμανός επανέλαβε «τάκα - τάκα - τάκα»! Έτσι απεφεύχθη το διπλωματικό επεισόδιο.
Βηματοδότης

Πηγή: enikos.gr