15 Νοέμβριος 2012, 07:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:39

Παρέμβαση Ρουπακιώτη για τις καταγγελίες Αραβαντινού

  • Παρέμβαση Ρουπακιώτη για τις καταγγελίες Αραβαντινού

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παρενέβη στην υπόθεση που αποκαλύφτηκε χθες, με τις καταγγελίες του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού ο οποίος έκανε λόγο για “κρατούμενους VIP”, που απολαμβάνουν προνόμια ακόμη και μέσα στο κελί τους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων και ειδικότερα αν η προμήθεια συγκεκριμένων ειδών από τους κρατούμενους έγινες καθ’ υπέρβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Ο Αραβαντινός μίλησε για την… άνετη ζωή των πλουσίων στον Κορυδαλλό, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα δε διστάζουν να τρώνε και καπνιστό σολομό στα κελιά τους:«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;… Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού εχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Άμα πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε».

Ο Αραβαντινός στάθηκε και στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί με τους υπεράριθμους αλλοδαπούς κρατούμενους: «Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και μείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι γ…ώ την Ελλάδα σας. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο».

Πηγή: ysterografa.gr