13 Νοέμβριος 2012, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Συγκεντρώσεις δαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

  • Συγκεντρώσεις δαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης έκαναν το μεσημέρι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους του νομού, αντιδρώντας στη διάταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπει διαθεσιμότητα και υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με στάσεις εργασίας. Και για αύριο στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ τόπος συνάντησης την Πέμπτη, στις 9 το πρωί, θα είναι η αίθουσα "Ν.Γερμανός" της HELEXPO, εκεί όπου θα γίνει η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Στο μεταξύ, οι δήμοι Κορδελιού - Ευόσμου και Παύλου Μελά αποφάσισαν -μετά από έκτακτα δημοτικά συμβούλια- να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να βάλουν "λουκέτο" στις υπηρεσίες τους, υποστηρίζοντας πως με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να προχωρήσει.

Τα δημοτικά συμβούλια και οι εργαζόμενοι θα κάνουν κοινές δράσεις, ζητώντας να αποσυρθούν όλες οι επίμαχες διατάξεις που αφορούν την αυτοδιοίκηση.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι δεν θα σταλεί καμία λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων στο υπουργείο Εσωτερικών και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε ότι "δεν θα μείνει απαθές στην επιχειρούμενη νέα υποβάθμιση των ΟΤΑ".
Συμπληρώνεται στην απόφαση, ότι ο δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης, δεν θα αποστείλει λίστα καθώς όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμαριάς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται για το ίδιο θέμα να συνεδριάσουν και τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newsit.gr