13 Νοέμβριος 2012, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Άρχισε η εκταφή του Αραφάτ

  • Άρχισε η εκταφή του Αραφάτ

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ, προκειμένου να γίνει η εκταφή της σορού του, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια του θανάτου του, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην οικογένεια.

«Άρχισαν σήμερα να σπάνε το τσιμένο και τις πέτρες στο μαυσωλείο και οι εργασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 15 ημέρες», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004. Τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν τα σενάρια δολοφονίας του μετά τον εντοπισμό, από εργαστήριο της Λωζάνης, ραδιενεργού πολώνιου στα προσωπικά του είδη.

Έπειτα από αυτό, η χήρα του Αραφάτ Σούχα, κατέθεσε μήνυση στις γαλλικές Αρχές για διεξαγωγή έρευνας και οι γάλλοι δικαστές ερευνούν το ενδεχόμενο πιθανής δολοφονίας του.

Ήδη τρεις γάλλοι εμπειρογνώμονες αλλά και μια ομάδα ελβετών ειδικών βρίσκονται στη Ραμάλα για να επιβλέψουν την εκταφή της σορού του Αραφάτ και να λάβουν δείγματα ιστών, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο θανατηφόρας μόλυνσης με ραδιενέργεια.

Πηγή: sigmalive.com