13 Νοέμβριος 2012, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Κρήτη: Μεγάλο κύκλωμα με όπλα και ναρκωτικά

  • Κρήτη: Μεγάλο κύκλωμα με όπλα και ναρκωτικά

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα σε όλη την Κρήτη, εναντίον μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη συλληφθεί 15 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, από μεγάλες και γνωστές οικογένειες της Κρήτης, ενώ στο "μικροσκόπιο" μπαίνουν και τρεις αστυνομικοί.

Ένας από το Ηράκλειο και δύο από το Λασίθι - ενώ ο ένας φέρεται να είναι ανώτερος αξιωματικός. Για την εμπλοκή αστυνομικών, στην Κρήτη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Την υπόθεση αυτή δούλευαν εδώ και καιρό οι αρχές, μετά από στοιχεία που προέκυψαν στις αρχές του καλοκαιριού, σε χασισοφυτείες στο ορεινό Ρέθυμνο, είτε από το ελικόπτερο είτε από τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις. Αξιοποιώντας τα στοιχεία που βρέθηκαν σε φυτείες, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και κατόπιν από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες έφθασαν στα 15 άτομα.

Πρόκειται για δύο συμμορίες, ουσιαστικά, με περίπου 20 μέλη που συνεργάζονταν και δραστηριοποιούνταν σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καλλιεργώντας και διακινώντας ινδική κάνναβη. Στη συμμορία ανήκουν και οι χασισοκαλλιεργητές από το Καστέλλι που, πριν δύο περίπου μήνες, είχαν πιαστεί ... επί τω έργω!

Η επιχείρηση συντονίζεται από την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Νεάπολης, ενώ στο Ηράκλειο κατέφθασε ο Εισαγγελέας Εφετών Ν.Μαρκάκης.

Πηγή: cretalive.gr