13 Νοέμβριος 2012, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Συνέλευση του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας

  • Συνέλευση του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας

Γενική συνέλευση του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματίων ( Σ.Πο.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, η οποία είχε την ευθύνη της οργάνωσης της συνάντησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 26 Σωματείων της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ Λεωνίδας Σαρβανίδης παρουσίασε τις δράσεις του Συνδέσμου για το έτος 2012 και στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις, προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν το μεγάλο ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, οι περαιτέρω δράσεις για την ενότητα του οργανωμένου Ποντιακού χώρου και διάφορες πρωτοβουλίες για καλύτερο συντονισμό και ενιαία έκφραση για ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό και τον τρόπο προσέγγισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης. ( χορός, τραγούδι, γλώσσα, θέατρο).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γραμματέας της Π.Ο.Ε. Γιώργος Γεωργιάδης ο οποίος παρουσίασε με περιεκτικό τρόπο τις δράσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Π.Ο.Ε,. προκειμένου να υπερβεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την ολιγωρία της Πολιτείας , και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ο οργανωμένος Ποντιακός χώρος, με κορυφαίο το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε προβολή της Μεθόδου Διδασκαλίας Ιστορίας και Διαλέκτου, που δημιούργησε η Ένωση Ποντίων Πιερίας και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σύντομα στα μέλη της. Διατυπώθηκαν πολύ θετικά σχόλια και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον ώστε να εφαρμοσθεί η μέθοδος αυτή και από άλλα Σωματεία.

Το Γραφείο Τύπου.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Δείτε τα στοιχεία της Ένωσης

Gallery