13 Νοέμβριος 2012, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Εισαγγελική έρευνα γιά το θάνατο των 4 νεογνών

  • Εισαγγελική έρευνα γιά το θάνατο των 4 νεογνών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι 4 θάνατοι νεογνών στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης και η προσβολή άλλων 6 από τον φονικό ιό.

Την εντολή για την προκαταρκτική έρευνα,  έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.

Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου»" στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα και αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Σύμφωνα με το Βήμα, η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός, ευθύνεται για τον θάνατο 3 εκ των 4 βρεφών, που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο.

Τα παιδιά είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Αυτό είναι και ο λόγος που νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Η νεογνολογική κλινική του Παπαγεωργίου απολυμάνθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Εν τω μεταξύ τα άλλα έξι νεογνά, που έχουν προσβληθεί από Κλεμπσιέλλα, νοσηλεύονται και αυτά στην Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και οι θεράποντες γιατροί παρακολουθούν με προσοχή, την πορεία της υγείας τους.

Πηγή: apospasma.gr