13 Νοέμβριος 2012, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Βασάνισε την οικιακή βοηθό μέχρι θανάτου

  • Βασάνισε την οικιακή βοηθό μέχρι θανάτου

Βασάνισε την οικιακή βοηθό της, μέχρι θανάτου, μία γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γιατί ήταν «τεμπέλα» και δεν έκανε σωστά τις δουλειές.

Η γυναίκα, η οποία παρουσιάσθηκε την Κυριακή ενώπιον δικαστηρίου του Αμπού Ντάμπι, παραδέχθηκε ότι βασάνιζε την οικιακή της βοηθό, αλλά αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να την σκοτώσει, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα The Νational.

Μεταξύ άλλων, φέρεται να χτυπούσε τη νεαρή οικιακή βοηθό, η οποία καταγόταν από την Αιθιοπία, με ένα καλώδιο, να έριχνε στο σώμα της βραστό νερό και να έτριβε στα μάτια της πιπέρι, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Ένα από τα παιδιά της γυναίκας ειδοποίησε την αστυνομία για τον θάνατο της οικιακής βοηθού. Το ίδιο δήλωσε ότι η μητέρα του βασάνιζε καθημερινά την νεαρή κοπέλα, από τότε που την προσέλαβε στη διάρκεια του Ραμαζανιού, τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ενός γιατρού, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα The National, η οικιακή βοηθός πέθανε εξαιτίας των εγκαυμάτων που έφερε στο σώμα της, ενώ τα μάτια της είχαν σημάδια αιμορραγίας από βασανισμό.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν συχνά την κακοποίηση, ακόμη και τα βασανιστήρια, στην οποία υποβάλλονται πολλοί μετανάστες, κυρίως από την Ασία, στις μοναρχίες του Κόλπου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο