13 Νοέμβριος 2012, 07:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Η επιμορφωτική εκδήλωση του "Φάρου"

  • Η επιμορφωτική εκδήλωση του "Φάρου"

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας "Ο ΦΑΡΟΣ" διοργάνωσε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 μία ιδιαίτερα συγκινητική και επιμορφωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) με θέμα: "ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ - Η Σημασία της Δωρεάς Μυελού των Οστών"
στη μνήμη του Κων/νου Παπαδόπουλου, χορευτή του Συλλόγου που "έφυγε" πριν 1 χρόνο, σε ηλικία 21 ετών.

Ομιλητές ήταν ο κ. Γραφάκος Στέλιος Δ/ντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Νοσοκομείου Παίδων "Αγ.Σοφία" και η κ. Σκιαδά Χριστίνα Ιατρός - Εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ, που Επεσήμαναν τα πολλαπλά οφέλη στο να γίνουμε δότες, δίνοντας την δυνατότητα να χαρίσουμε ζωή σε έναν άνθρωπο που πάσχει από ασθένεια του αίματος (λευχαιμία, λέμφωμα κ.α) και χρίζει Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών.

Η αίθουσα του Συλλόγου γέμισε κυριολεκτικά και αξιόλογος και ενθαρρυντικός ήταν ο αριθμός των Υποψηφίων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου

Τέλος η κ. Σοφία Σαββίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι "...όλοι μας βγήκαμε οφέλημοι προσεγγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Σημασία της δωρεάς Μυελού των Οστών. Παρακαλώ Διαδώστε το μήνυμα όπου μπορείτε! Ελπίζω κάποιος από εμάς εδώ μέσα, να είναι ο τυχερός που θα χαρίσει ζωή σε κάποιον ασθενή που παλεύει για τη ζωή του" και προσέφερε ένα συμβολικό και ιδιαίτερο δώρο στους ομιλητές της εκδήλωσης, στον κ. Σαχανίδη, και στο Pontos-News.Gr Χορηγό Επικοινωνίας της Εκδήλωσης.

Θεατρικό Μονόπρακτο
"Ας ίνουμες όλ Δωρητές - Δότες τη Μυελού των Οστουδίων" σε κείμενο του κ.Κυριάκου Σαχανίδη (Συγγραφέα της Ποντιακής Διαλέκτου)

Συμμετείχαν: Αδαμίδης Γιώργος, Αφεντουλίδου Όλγα, Καραμαλτίδου Μελίνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ "Ο ΦΑΡΟΣ"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Σχετικά άρθρα:

Χάρισε ζωή ο Φάρος, στην συγκινητική εκδήλωσή του

Απολαύστε όλη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Gallery