12 Νοέμβριος 2012, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Η Βενετία σε κατάσταση συναγερμού

  • Η Βενετία σε κατάσταση συναγερμού

Η κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ιταλία έχει προκαλέσει πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της Βενετίας, ενώ έχουν επίσης υπερχειλίσει χείμαρροι στην Τοσκάνη με συνέπεια να απομακρυνθούν περίπου 200 άνθρωποι από τις κατοικίες τους.

Στη Βενετία οι σφοδρές βροχοπτώσεις βύθισαν το πρωί της Κυριακής το 70% της πόλης κάτω από το νερό, με το επίπεδο της θάλασσας να ξεπερνά κατά 1,5 μέτρο το κανονικό.

Από το μεσημέρι το επίπεδο της θάλασσας έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Στην Τοσκάνη περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλά σπίτια, αλλά και καθίζηση του εδάφους σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν στο δρόμο και να μεταφερθούν σε υψηλότερους ορόφους.

Στην Πίζα κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας των πλημμυρών και στο Λιβόρνο η πολιτική προστασία έχει τεθεί σε συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Στη Λιγουρία, περιφέρεια γειτονική της Τοσκάνης, 30 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το κύμα κακοκαιρίας μετακινείται προς την κεντρική Ιταλία και αναμένεται να πλήξει τη Ρώμη, όπου η πολιτική προστασία έχει επίσης τεθεί σε συναγερμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ