12 Νοέμβριος 2012, 13:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Χαμός στην εκδήλωση με Γεύσεις του Πόντου

  • Χαμός στην εκδήλωση με Γεύσεις του Πόντου

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στη βραδιά που διοργάνωσε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου το Τμήμα Γυναικών του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας σε ξενοδοχείο της πόλης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ποντιακή κουζίνα και συνοδεύτηκε με ποντιακό γλέντι.

Τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, η οποία σημειωτέον διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά και έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή της Εορδαίας, καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Γιώργος Ελευθεριάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τις γυναίκες του συλλόγου που ετοίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα του Πόντου, με συνταγές από τις γιαγιάδες τους.

Συγκίνηση σκόρπισε η απαγγελία της «Καμπάνας του Πόντου» από τον οδοντίατρο, ποιητή και συγγραφέα Κώστα Διαμαντίδη. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το χορευτικό ενηλίκων του συλλόγου το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη του Πόντου, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα κι ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές για την πετυχημένη ετήσια εκδήλωση «Πόντου Γεύσεις» εξέφρασαν η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ παρών έδωσαν επίσης δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ στις 10/11/2012

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου