12 Νοέμβριος 2012, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:40

Ο εκατομμυριούχος ιερέας

  • Συρία: Στραγγάλισαν Ιερέα Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας

Αίσθηση στους εκκλησιαστικούς κύκλους προκαλεί η υπόθεση που ερευνούν οι διωκτικές αρχές και οι οικονομικές υπηρεσίες και η οποία αφορά ένα απλό ιερέα με καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση φέρνει στο φως η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας απλός ιερέας είχε καταθέσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να σχετίζονται με «μίζες» για ανέγερση γηροκομείου σε περιοχή της Αθήνας αλλά και με άλλες... αγαθοεργίες.

Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για «μια νέα ελληνική λίστα με το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στο... παρασκήνιο και η οποία καταρτίζεται από έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς». Εντυπωσιασμένοι οι ερευνητές του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν προ μερικών εβδομάδων σε τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο κληρικός δήλωνε στην Εφορία ετησίως περίπου 20.000 ευρώ που αντιστοιχούν στον σχετικά χαμηλό μισθό του.

Εξίσου ενδιαφέρον ήταν για τα στελέχη του ΣΔΟΕ το γεγονός ότι ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως σε οικονομικές υπηρεσίες και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η Μητρόπολη που διακονεί ο εν λόγω ιερέας βρίσκεται στις δυτικές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής…

Πηγή: amen.gr