• ΑΡΧΕΙΟ
12 Νοέμβριος 2012, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

16 Νοεμ 2012: Μουσικό ταξίδι από τον Πόντο έως την Αθήνα

  • 16 Νοεμ 2012: Μουσικό ταξίδι από τον Πόντο έως την Αθήνα

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012  και ώρα 20:30 η Γκιορκέμ Σαούλη, ο Γιάννης Σαούλης και ο Χρήστος Κεχαγιάς μαζί με άλλους πέντε φίλους τους αφηγούνται, παίζουν και ερμηνεύουν μουσικές και τραγούδια από τις δυo μεριές του Αιγαίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Βαφοπούλειο Θεσσαλονικής

Η μουσική «Ακολουθία Αρχιπελάγους» με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Σαούλη εισάγει το κοινό, στην αρχή της παράστασης, σε μία οπτικοακουστική περιπλάνηση. Οι ακροατές καλούνται στην συνέχεια να επισκεφθούν διάφορους μουσικούς χρονοχώρους. Το μουσικό ταξίδι συνεχίζει την εκπληκτική διαδρομή του προς την Κωνσταντινούπολη του Μπατζιανού, του Yesari Asim Arsoy, του παραδοσιακού τραγουδιού του Πόντου, της Πόλης των αρχών του περασμένου αιώνα έως την Αθήνα του ρεμπέτικου και με κατάληξη την «Αυλή του Πελάγους».

Η παλέτα των ηχοχρωμάτων προσφέρει τραγούδι από τις δύο μεριές του Αιγαίου σε δύο γλώσσες, κανονάκι, ούτι, κιθάρα, μπουζούκια, ακορντεόν, Βιολί, κρουστά, κόντρα μπάσο.

Οι συντελεστές:
Γκιορκέμ Σαούλη:
Τραγούδι / Κανονάκι

Γιάννης Σαούλης:
Τραγούδι / Μπουζούκι

Χρήστος Κεχαγιάς:
Τραγούδι / Μπουζούκι / Ούτι

Βαγγέλης Πασχαλίδης:
Φωνητικά / Κιθάρα / Πιάνο

Πέτρος Καμπέλης: Κρουστά

Γιάννης Κουσουλάκης: Βιολί

Σταμάτης Πασόπουλος: Ακορντεόν

Μίλτος Τσαλιγόπουλος:
Κόντρα Μπάσο

Ακολουθεί ο χάρτης της εκδήλωσης στο τέλος του άρθρου