10 Νοέμβριος 2012, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2014, 14:28

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

  • Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Ένα πιάτο με άρωμα από την Πόλη. Ήταν τόσο ωραίο, που ο ιμάμης έφαγε πολύ και μπαΐλντισε...

ΥΛΙΚΑ

(Για 6 άτομα)

  • 1½ κιλό μελιτζάνες (αργίτικες)
  • ½ κιλό κρεμμύδια (σε φέτες)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
  • 6 ντομάτες
  • 1 φλ. λάδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 10 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε σταυρωτά και τις τηγανίζουμε ελαφρά, ολόκληρες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες (περασμένες από το μύλο των λαχανικών), το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, και τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄.
  4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα των κρεμμυδιών.
  5. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό.
  6. Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί σερβίρονται κατά προτίμηση κρύες.

Καλή μας όρεξη!

Πηγή: sidages.gr