9 Νοέμβριος 2012, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:41

Σε δημοπρασία φωτογραφίες από χαμένη ταινία του Χίτσκοκ

  • Σε δημοπρασία φωτογραφίες από χαμένη ταινία του Χίτσκοκ

Μια συλλογή φωτογραφιών, θα βγεί σε  δημοπρασία στο Λος Άντζελες τον ερχόμενο μήνα. Πολλές από αυτές είναι από την χαμένη βωβή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Ο Αετός του Βουνού" (The Mountain Eagle),

Χθες, ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History ανακοίνωσε ότι οι 59 φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί για την προσωπική συλλογή του θρυλικού σκηνοθέτη.

Τριάντα πέντε φωτογραφίες προέρχονται από τη βωβή ταινία του 1929 "Ο κάτοικος της νήσου Μανξ" (The Manxman), ενώ εικοσιτέσσερις από την ταινία "Ο Αετός του Βουνού" του 1920, οι οποίες και αναμένεται να τραβήξουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι φωτογραφίες αναμένεται να φτάσουν τα 25.000 δολάρια κατά τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Κανένα από τα αρνητικά δεν έχουν βρεθεί από την ταινία "Ο αετός του Βουνού", η οποία για το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χαμένες ταινίες. Μόνο μερικές ακόμα φωτογραφίες έχουν ανακαλυφθεί από την ασπρόμαυρη ταινία, την οποία ο Χίτσκοκ είχε περιγράψει ως... " απαίσια"

Πηγή: ΑΜΠΕ