9 Νοέμβριος 2012, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:41

Οι Πόντιοι φοιτητές συμμετέχουν στην "Ανθρώπινη Δάδα"

  • Οι Πόντιοι φοιτητές συμμετέχουν στην "Ανθρώπινη Δάδα"

 Στήριξη της σχεδιαστικής πρότασης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μια πρωτότυπη Ιδέα θα έχει το Ημερολόγιο 2013 του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το 2013 με θέμα την  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΑΔΑ». Διακόσιοι πενήντα  (250)  Φοιτητές των Σχολών  Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα παραταχθούν στο έδαφος κάτω από τη Γέφυρα του Ρυμνίου αναπαριστώντας την ανθρώπινη δάδα, κατά αναλογία του σχεδίου της δάδας  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τους Εθελοντές Αιμοδότες. Οι Φοιτητές που συμμετέχουν είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων Φοιτητών, Κρητών  «Η Μεγαλλόνησος», Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και των Ομάδων του Ιδρύματος Ραδιοφώνου «JUST RADIO», Ποίησης, Ζωγραφικής, Μουσικής, Θεάτρου, Χορού (brake dance), αλλά και φοιτητές που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα.

Η εκδήλωση αυτή  του ημερολογίου εντάσσεται,  ως  παράλληλη πολιτιστική  εκδήλωση  στήριξης της σχεδιαστικής πρότασης των Καθηγητών, των Επιστημονικών Συνεργατών και των  Φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της δάδας των  Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Στόχος: Η  διεθνοποίηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά  τη συμπλήρωση των τριάντα πέντε χρόνων από την ίδρυσή του.

Η Ιδέα αυτή ανήκει στον κ. Χρήστο Λαμπριανίδη Καθηγητή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση της Διοίκησης για την φωτογράφιση, εθελοντικά. Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει στον χώρο αυτό, θεματική φωτογράφιση σε συνδυασμό  με  ποίηση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: γη, νερό, φωτιά, αέρας.

Ο κ. Λαμπριανίδης διέθεσε αφιλοκερδώς στο Ίδρυμα,  τη βραβευμένη με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφία του,  με θέμα «NO POLUTION», για το ημερολόγιο του 2011, το οποίο και  ξανατυπώθηκε το 2012.

Η συνεργασία αυτή με τον κ. Λαμπριανίδη ξεκίνησε το 2010, όταν με τον Καθηγητή του Γενικού Τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Φραγκούλη  και την διάθεση του εξοπλισμού του Εργαστηρίου  Η/Υ και τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού και σε  συνεργασία και με τον κ. Σάκη Δαζάνη παρείχαν όλοι εθελοντικά  μαθήματα φωτογραφίας στην Φοιτητική Ομάδα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: oladeka.blogspot.gr