8 Νοέμβριος 2012, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:41

Νταβούτογλου: Η μεταφορά νερού πράξη ενοποίησης Τουρκίας - Κύπρου

  • Νταβούτογλου: Η μεταφορά νερού πράξη ενοποίησης Τουρκίας - Κύπρου

Για την μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Κύπρος, όπως είναι φυσικό, έχει μια γεωπολιτική και γεω-οικονομική σύνδεση με την Ανατολία, τονίζοντας ότι η μεταφορά νερού αποτελεί στην πράξη την ενοποίηση της Τουρκίας με την Κύπρο.

Στο Κυπριακό και τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα με υποθαλάσσιο αγωγό αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι όσον αφορά το Κυπριακό, η Τουρκία λαμβάνει κάθε είδους μέτρα για να προστατεύσει τόσο τα δικά της συμφέροντα, όσο και τα δικαιώματα των ομογενών της στην Κύπρο.

Επανέλαβε το γεγονός ότι στις διασκέψεις της Οργάνωσης Οικονομικής Συνεργασίας, το ψευδοκράτος συμμετέχει ως παρατηρητής με την ονομασία «τουρκοκυπριακό κράτος», καθώς και το ότι ο αριθμός των διεθνών οργανώσεων όπου το ψευδοκράτος εκπροσωπείται επίσημα, έχει ανέλθει στις 19.

Πηγή: tsantiri.gr