8 Νοέμβριος 2012, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα

  • Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα

Παράδοξο ή όχι, είναι αλήθεια ότι Γερμανοί και Βρετανοί τουρίστες συνεχίζουν να προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Τα στοιχεία του τμήματος τουρισμού της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης , Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012 δείχνουν μικρότερη μείωση της επισκεψιμότητας των τουριστών από τη Γερμανία, σε σχέση με αυτήν που αναμενόταν και αύξηση των Βρετανών που ήρθαν στην Ελλάδα.

Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κάθετη πτώση του αριθμού των επισκεπτών από τη Γερμανία, τελικά η μείωση περιορίστηκε στο 6% σε σχέση με πέρσι, ενώ ο αριθμός των Βρετανών τουριστών αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το 2011.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για τους Γάλλους τουρίστες που ήταν εφέτος λιγότεροι κατά 28% και τους Αμερικανούς, καθώς σε αυτή την περίπτωση η μείωση της τουριστικής κίνησης έφτασε το 40%.

Προκειμένου να καλυφθεί μέρος από τις απώλειες έγινε προσπάθεια μέσα από δύο συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες στη Στουτγάρδη και το Λονδίνο.
Ελεύθερος Τύπος

Πηγή: enikos.gr